Založ si blog

Sú Jehovovi svedkovia kresťania?

Písať dnes o Jehovových svedkoch, to je už akoby nosenie dreva do hory. Poznáme ich všetci. Slušne oblečení, vo dvojiciach, obchádzajú domy a byty, postávajú na rohoch ulíc s dobre známymi časopismi. Na tvárach vždy milý ( alebo strojený ? ) úsmev a živý, neutíchajúci záujem o všetkých ľudí.

Potiaľto by sme mohli snáď skonštatovať, že títo aktivisti do bodky napĺňajú Ježišove slová o nutnosti kázania evanjelia po celej obývanej zemi.

Z ich učenia však vyvstáva množstvo otázok, či je práve toto to, čo požadoval Ježiš od svojich nasledovníkov?

Keď si prečítame slová v Skutkoch 1,8-9, tam Ježiš hovorí “…prijmite moc Ducha Svätého, ktorý zostúpi na vás, a budete mi svedkami aj v Jeruzaleme, aj po celom Judsku, aj v Samárii a až do posledných končín zeme.“ Koho svedkami mali byť teda Ježišovi učeníci a nasledovníci? Mali to byť Svedkovia Jehovovi alebo Svedkovia Ježišovi? Odpoveď nie je potrebné prácne skúmať, text hovorí dostatočne jasne.

Nie je však zámerom tohto článku popisovať všetky vybočenia teológie Jehovových svedkov od ostaných kresťanských cirkví. Je ich neúrekom a možno budú predmetom niektorého z nasledujúcich článkov.

V tomto článku by sme sa chceli pozrieť len na jednu anomáliu, ktorá patrí ku všeobecnej doktríne Jehovových svedkov, a síce, 144 000 „pomazaných“ kresťanov.

Bez uvádzania detailných podrobností tohto učenia môžeme stručne skonštatovať, že podľa Jehovových svedkov, počnúc kresťanmi z 1. storočia, až po kresťanov dnešných dní, má „nebeskú nádej“ LEN 144 000 ľudí!!!  Inými slovami, celý Nový Zákon patrí LEN pre 144 000 ľudí.

Akokoľvek sa budeme snažiť pochopiť učenie Jehovových svedkov, ktorí sami seba nazývajú mimochodom „pravými kresťanmi“,  nie je mysliteľné pripustiť toto zredukovanie miliónov ľudí, po celé dve tisícročia oddaných Kristovi, do takto absurdného koncentrátu „vyvolených“.

A preto je na mieste zásadná otázka: Sú Jehovovi svedkovia kresťania?

Odpoveď nech si zodpovie každý sám.

 

 

 

 

Vesmír v nás

30.11.2013

Dnes dopoludnia som si náhodou pustil v rádiu Pálenicu Borisa Filana. Neviem, o čom hovoril pred tým, zachytil som len zopár slov z jeho zamyslenia sa. V krátkosti parafrázujem: „Je nespočetne veľa ľudí, ktorí vyhľadávajú rôzne správy o záhadných dejoch, o mimozemšťanoch, dali by aj celý majetok, len aby mohli navštíviť tie najexotickejšie krajiny sveta, a pritom [...]

Čo je človek?

28.12.2012

Keď sa pozrieš do zrkadla, čo tam uvidíš? Hlavu, na nej oči, uši, nos a ústa. Pri pohľade dolu nižšie prejdeš cez trup až ku chodidlám. Tak, toto si teda TY. Naozaj? Toto si TY? Takže ty si len telo so svojimi telesnými zmyslami? Nič viac, len telo? No, keby si prišiel o ruku, aj tak by si to bol ešte TY. Pri celkom slušnej automobilovej havárii by si mohol prísť aj o [...]

Evolúcia alebo stvorenie?

15.12.2012

Otázky typu, ako vznikol vesmír?, ako vznikla príroda?, ako vznikol život?, ako sa objavil na Zemi človek? si kladú predovšetkým premýšľajúci ľudia. Takéto otázky si určite kládli mnohí ľudia počas celej ľudskej histórie na našej planéte. Odpoveďou na tieto otázky bolo v prevažnej väčšine to, že za všetkým je nejaká vyššia sila, ktorá spôsobila vznik [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

evanjelikal

"Lebo všetci, ktorých Duch Boží vedie, sú synovia Boží. Neprijali ste predsa ducha otroctva, aby ste sa zase báli, ale prijali ste ducha synovstva, ktorým voláme: Abba Otče! A ten istý Duch spolu s našim duchom osvedčuje, že sme Božie deti." Rim.8,14-16

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 57578x
Priemerná čítanosť článkov: 5758x

Autor blogu